Tuesday, June 28, 2022

Projek Tematik: Hari Buah-buahan Tempatan

 Assalamualaikum korang 😊.

Ni cerita semalam. 
Projek tematik untuk sekolah Ahnaff.
Belajar mengenal buah-buahan tempatan.
Kelas Ahnaff kene bawak tembikai n jagung.
Admin sekolah dah bagitau bawa dalam kuantiti yang sedikit je. Mungkin sebab taknak terjadi lambakan buah-buahan kat sekolah 🤣.
So, kitorang pun belikan la tembikai suku biji n jagung 2 biji.
Kebetulan kat Lotus ade tembikai yang dah memang siap potong. Beli yang tu je la.
Yang jagung pulak, mami ni duk berfikir nak bawak jagung rebus or jagung mentah.
Nak wasap admin sekolah, hari cuti, malas pulak nak mengganggu. 
Sudahnye, amik je jagung rebus kat kenduri Cikya tu 4 ketul pastu bawak jagung mentah sebiji. Selesai masalah 🤣.



Hari ni balik bawak aiskrim buah naga. Rupenye buah² semalam tu, diorang buat jadi aiskrim. Belajar memotong, merasa n buat aiskrim.
Aiskrim tinggal dulu kat sekolah. Harini baru boleh bawak balik.
Siap bagi warning kat Sofea "adik jangan makan aiskrim ni taw. Kamu selsema dan batuk. Tak boleh". 
Kemainnnn dia tu.








2 comments:

  1. Wah ..pasti teruja Ahnaff dan rakan2 dapat potong buah dan buat ais krim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak. Memang suka dia. Balik rumah riuh bercerita

      Delete